Kanamori conferentie in Ede

In de aanloop naar een structurele eigen plek voor Kanamori 3.0, host HB Social Design deze mooie conferentie op haar website.
Ben je leraar in het po, vo, mbo of hbo? Schrijf je dan in voor hét lerarencongres van 2024, de conferentie van 18 september, Kanamori 3.0. Tijdens dit congres in Ede staat de innerlijke reis van de leraar centraal. Leraar worden is één, maar leraar blijven, is misschien nog wel een grotere uitdaging. Persoonlijke ontwikkeling staat op dit congres centraal met daarbij de onderwijsvisie van de Japanse onderwijslegende Kanamori als lichtend voorbeeld.
Deze conferentie wordt georganiseerd vanuit sociaal ondernemerschap en inhoudelijke betrokkenheid door Henk Boer (initiatiefdrager Nederlandse community Kanamori 3.0), Thijmen Sparkel (communicatie), Jaap Kleinpaste (coördinatie inhoudelijk programma) en Heleen Bouwmans (secretariaat en penningmeesterschap)

Banner
Banner
Banner

Kanamori 3.0-conferentie in Ede: Ga jij mee op de innerlijke reis?

Meester Kanamori bezocht Nederland in 2012, op uitnodiging van NIVOZ. Meer dan 5000 mensen en kinderen bezochten hem op zeventien verschillende locaties in het hele land. Meer over deze bijzondere schoolreis lees je hier.

In maart 2020 overleed Toshiro Kanamori, op 73-jarige leeftijd. Mensen in Japan en in Nederland buigen zich over zijn legacy. Vorig jaar vond er al een mini-conferentie plaats, lees hier een verslag. Op 18 september is een volgende Kanamori-dag.

Inleiding

Hoe vaak neem je nou ècht de tijd om te reflecteren op je eigen onderwijspraktijk? En denk je echt na over het waarom van je handelen? Over de wijze waarop je leerlingen en studenten benadert? Hoe vaak check je bij jezelf of je alle idealen waarmee je ooit voor de klas ging staan ook werkelijk realiseert? Of je gelukkig bent met de wijze waarop je lesgeeft en of je in staat bent dat geluk over te brengen op je leerlingen? Of je leerlingen gelukkig zijn?

Deze vragen en meer komen langs tijdens verschillende activerende workshops waarin de innerlijke reis van de leraar en de gelukkige klas centraal staan.

Op het congres komen ook twee keynote speakers aan het woord:

  • Meester Bart Heeling, auteur van ‘Gewoon Speciaal: kijken vanuit kindperspectief’ die als geen ander kan vertellen hoe de bril waardoor je naar kinderen en studenten kijkt allesbepalend is voor een veilige en gelukkige klas.
  • Professor Naoto Tsuji die vertelt hoe Kanamori sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen als rode draad door al zijn lessen had lopen.
  • Thijmen Sprakel zal een bijdrage leveren in de vorm van muziek.

Ga jij mee op de innerlijke reis? Met meester Bart, Naoto Tsuji, leden van de Kanamori-community en collegadocenten uit het hele land? Schrijf je dan nu in op deze pagina.

Locatie: Zonneoord, Zonneoordlaan 17, Ede
Tijden: 11 – 17.30 uur.
Prijs: 130 euro (inclusief lunch).

Aanmeldformulier

Tip: leraren in het vo/po/hoger onderwijs hebben een jaarlijks persoonsgebonden ontwikkelingsbudget. Heb je daar nog geen gebruik van gemaakt dit jaar? Gebruik het alsnog om daarmee je toegangsbewijs te betalen.

Tot 18 september!

Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen binnen de Kanamori-community, word dan lid van de LinkedIn-groep Kanamori 3.0.